Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πανηγυρίζει ο Ναός της Αναλήψεως στο Βόλο

Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2013



   Την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως τιμά η Εκκλησία μας την Πέμπτη 13/6. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο περικαλλής και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός Αναλήψεως Βόλου.

   Την παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία της Ενάτης Ώρας του Πάσχα και στις 7.30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους.

   Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

   Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον Αναληφθέντα Κύριο, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αλεξίου Αλεξοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Λοιπές πανηγύρεις της Αναλήψεως

   Την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Χριστού πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Α. Ιερός Ναός Αναλήψεως Χλόης

   Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Αθανασίου Τράϊκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα ομιλήσει σχετικώς.

 

Β. Ιερός Ναός Αναλήψεως Αχιλλείου Αλμυρού

   Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Γεωργίου Μπέκα, ο οποίος θα ομιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ