Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος» τίμησε την μνήμη του Αγίου Λουκά στο Βόλο

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2013



  Ημέρα μεγάλης γιορτής για τα μέλη του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» η 11η Ιουνίου καθώς τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας - προστάτου των εθελοντών και συνεργατών του Συλλόγου.

   Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν  την παραμονή, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την αρτοκλασία στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου και εκτέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

  Στη  συνέχεια, στον θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Λουκά, όπου μέγα ήταν το πλήθος και μεγάλη η συγκίνηση.

  Η εκδήλωση, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ξεκίνησε με καλωσόρισμα του π. Θεοδώρου Μπατάκα (προέδρου του Συλλόγου) και ήταν αφιερωμένη στην ανάγνωση της Πνευματικής Διαθήκης του Αγίου (που δόθηκε στη δημοσιότητα με την φροντίδα της Ι. Μονής Σαγματά και  ακούστηκε στο Βόλο, για πρώτη φορά).  Αναγνώστης ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Τανάγιας, σε μία εκπληκτική απόδοση.

  Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού που, υπό την διεύθυνση του κ. Ευσταθίου Γραμμένου (Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Νικολάου), έψαλε ύμνους από τις ακολουθίες του Αγίου και απέδωσε (για πρώτη φορά) τους πέντε νέους ύμνους που συνετέθησαν  από τον Υμνογράφο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Ιερομόναχο π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη. 

  Η εκδήλωση έκλεισε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος λίγο πριν είχε επιδώσει αναμνηστικά βραβεία στην κ. Αικατερίνη Πολίτη, ιδιοκτήτρια του κινηματογράφου, για την προσφορά της, τον χοράρχη Λαμπαδάριο κ. Ε. Γραμμένο και την μικρή Ραφαέλα Κ. Τίγκα που φιλοτέχνησε πίνακα με θέμα την Ελπίδα, ο οποίος -στη συνέχεια - αξιοποιήθηκε ως ευχετήρια κάρτα του Συλλόγου.

  Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Θεία λειτουργία, ανήμερα της εορτής και την τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κοιμηθέντων συνεργατών του συλλόγου.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ