Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Αφιερωμένη στο Διάταγμα των Μεδιολάνων η νέα «Πληροφόρηση»

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2013



   Στο ιστορικό Διάταγμα των Μεδιολάνων, εξ αφορμής της συμπληρώσεως 1700 ετών από την έκδοσή του, είναι αφιερωμένο το νέο τεύχος (Μαΐου - Ιουνίου 2013) της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

 

   Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

Α. Το ιστορικό κείμενο του Διατάγματος, που συνυπογράφουν ο Αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος και ο συναυτοκράτορας Λικίνιος

Β. Την Εγκύκλιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για το Διάταγμα των Μεδιολάνων

Γ.  Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με τίτλο «Η ιστορία επαναλαμβάνεται και διδάσκει» και

Δ.  Άρθρο του Θεολόγου και Κοινωνιολόγου κ. Κων/νου Ζορμπά, με τίτλο «Θρησκεία, ανεξιθρησκία και Ευρώπη»

 

   Ακολουθεί κείμενο του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, σχετικά με τις δύο τελευταίες, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, Ιερατικές Συνάξεις, με τίτλο «Σπουδή στους Αγίους Πατέρες Θεόδωρο Στουδίτη και Γρηγόριο Παλαμά».

 

   Το παρόν τεύχος της «Πληροφόρησης» φιλοξενεί Βιβλιοπαρουσίαση του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου στο βιβλίο του Ιερομονάχου Θεολόγου Σιμωνοπετρίτου, με τίτλο «Αγία Μαγδαληνή, το Ιερό «Κειμήλιο» της Σιμωνόπετρας», καθώς επίσης και βιβλιοπαρουσίαση του Φιλολόγου κ. Χρήστου Ξενάκη στο βιβλίο της κ. Μερόπης Σπυροπούλου, Ομοτίμου Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο», των εκδόσεων «Αρχονταρίκι».

 

   Ακολουθεί πεντασέλιδο με τις ειδήσεις και τα γεγονότα, που συνέβησαν στην Τοπική Εκκλησία, κατά το παρελθόν δίμηνο, συνοδευόμενο από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και η «Πληροφόρηση» ολοκληρώνεται με άρθρο του π. Χρήστου Χαχαμίδη, σχετικό με το προσκύνημα του Συνδέσμου Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στα Μοναστήρια της Ρουμανίας.

 

   Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς μας Ναούς και δημοσιεύεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Για να τη διαβάστε, πατήστε εδώ.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ