Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2013



   Την γενέθλια ημέρα Της εορτάζει την Κυριακή της Πεντηκοστής (23/6) η Εκκλησία μας. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

 

Εορτή του Αγίου Πνεύματος

   Την Δευτέρα 24/6 η Εκκλησία μας προβάλλει και τιμά το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο και Ζωοποιό Πνεύμα. Για τον λόγο αυτό στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Α. Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου

   Την παραμονή, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

   Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

 

Β. Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου

   Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

   Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

   Την εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζουν, επίσης, οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί στις Μηλιές, στη Σούρπη, στο Μούρεσι και στο Τρίκερι.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ