Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Απάντηση Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος σε δημοσίευμα της Eφημερίδας "Ταχυδρόμος"

Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2013Η Μητρόπολις πληροφορήθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας Ταχυδρόμος (5/7/2013), γιατί ακόμη δεν έχει επίσημη ενημέρωση, ότι η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Κωνσταντίνου Λούλη κατά της Μητροπόλεως και του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες.

Η Μητρόπολις χαίρεται για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξετάσεως, διότι θα της δοθεί η ευκαιρία να εκθέσει τα επιχειρήματά της και να παρουσιάσει τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της , ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδειχθεί ότι δεν έχει τελεστεί καμία παράνομη πράξη αλλά αντίθετα όλες οι ενέργειές της ήταν απολύτως σύννομες.

Η Μητρόπολις πιστεύει ότι η γνωστή για την ευαισθησία της Εισαγγελία Βόλου, έπραξε το καθήκον της , διατάσσοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, εφόσον διατυπώθηκαν σοβαρές καταγγελίες για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς Λειτουργούς, στους οποίους όταν κληθεί θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματά της.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως δε σημαίνει ότι διαπιστώθηκε η τέλεση κάποιας παράνομης πράξης, αλλά είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε περίπτωση καταγγελίας για αξιόποινες πράξεις. Επομένως ουσιαστικά πρόκειται για διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Λούλη, διερεύνηση που είναι επιβεβλημένη με βάση την κείμενη νομοθεσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αποδοθεί οποιαδήποτε ευθύνη στη Μητρόπολη, εφόσον από την προκαταρκτική εξέταση θα αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες.

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και αυτή είναι και πάγια θέση της Μητροπόλεως.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ