Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Οι «Γιατροί της Αγάπης» για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Βάρνας Κύριλλο

Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2013    Εξ αφορμής της αιφνίδιας εκδημίας του Μητροπολίτου Βάρνας κυρού Κυρίλλου (Εκκλησία της Βουλγαρίας), το Ίδρυμα «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Η ιστορία της πόλης της Βάρνας στη βυζαντινή περίοδο, επειδή είναι κτισμένη κοντά στην αρχαιοελληνική αποικία της Οδησσού και είχε έντονα το ελληνικό στοιχείο,  ήθελε τον Μητροπολίτη Βάρνας να είναι Έλληνας. Μέχρι χθες, ο Μητροπολίτης της πόλεως αυτής ήταν φιλέλληνας. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κύριλλος, έχοντας Ελληνική παιδεία και αγαπώντας την Ελλάδα τακτικά επισκέπτονταν την περιοχή μας. Συμμετείχε ανελλιπώς στο πανηγύρι της Ι. Μ. Κάτω Ξενιάς κάθε Αύγουστο, ενώ η σύσταση του Ιδρύματος «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» στην Ιερά Μητρόπολή μας απετέλεσε αφορμή για την ισχυροποίηση των δεσμών των δύο Μητροπόλεων. Από τα πρώτα βήματα των «Γιατρών της Αγάπης» βρέθηκε συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης. Ήταν παρών στην 1η Διεθνή Συνάντηση των «Γιατρών της Αγάπης» στο Βόλο τον Ιούλιο του 2000 δημιουργώντας μια αντίστοιχη προσπάθεια στην Μητρόπολη Βάρνας. Σε κάθε συντονιστική συνάντηση που πραγματοποιούσαν οι πυρήνες των «Γιατρών της Αγάπης» συμμετείχε ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας, ενώ το 2002 φιλοξένησε στην Μητρόπολή του την 3η Διεθνή Συνάντηση των «Γιατρών της Αγάπης». Η συνεργασία και η ανταλλαγή εμπειριών επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς και δράσεις του  ιεραποστολικού έργου των δύο Μητροπόλεων, όπως η νεότητα, η επικοινωνία και ο συμπροβληματισμός θεολόγων. Άλλωστε, ακόμη και πέρυσι τον Αύγουστο συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στην ημερίδα και στο πρόγραμμα προβολής του θρησκευτικού τουρισμού στο Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

   Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Άγιο Θεό να αναπαύσει την ψυχή του και να τον καταστήσει λειτουργό του Επουρανίου Θυσιαστηρίου Του».

 

 
Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ