Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Επιτυχής ο Γ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης

Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2013



 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε (13/7), στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο Γ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος περίπου 50 σπουδαστές Σχολών Βυζ. Μουσικής, Μουσικών Σχολείων και Ωδείων, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, από την Μαγνησία, την Χαλκιδική, την Καρδίτσα, την Λαμία και την Κρήτη.

 

Ο Διαγωνισμός αποσκοπούσε στην προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, στην ενίσχυση του φρονήματος των νέων ιεροψαλτών και των σπουδαστών της Ψαλτικής Τέχνης, στην προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους, ακόμη δε στη γνωριμία και στην ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Στο τέλος της διαδικασίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα επέδωσε τα Βραβεία, τους Επαίνους και τις Τιμητικές Διακρίσεις στους συμμετέχοντες, συνεχάρη τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών για την άρτια διεξαγωγή του Διαγωνισμού, ευχαρίστησε όλους όσοι έλαβαν μέρος, ταξιδεύοντας, μάλιστα από διάφορα μέρη της χώρας, ευχαρίστησε την Κριτική Επιτροπή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγάπη πολλών νέων ανθρώπων για την Ψαλτική μας Παράδοση, η οποία καλλιεργεί το Ορθόδοξο Εκκλ/κό ήθος σε εκείνους που την σπουδάζουν και την διακονούν.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ