Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2013



Την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Τρίτη 6/8. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Α. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου

Την παραμονή, στις 7:30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός - Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Β. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ζαγοράς

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Γ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Δ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βελίκας Αγιάς

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ε. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Πανηγυρίζει, επίσης, τό μετόχι τς Ι. Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, Μεταμόρφωσις του Σωτήρος ή «Μεγα-Σωτήρα», στη θέση «Κανάλια» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Την παραμονή, στις 7 μ.μ., θά τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στό Μετόχι «Μεγα-Σωτήρα», μετ᾿ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν  στην Ι. Μονή Ταξιαρχών και όχι στο Μετόχι.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ