Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στους κατασκηνωτές του Αγίου Λαυρεντίου

Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2013



Κοντά στους 40 κατασκηνωτές των σχολικών τάξεων του Λυκείου που φιλοξενούνται στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, είχε την ευκαιρία να βρεθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος, την Παρασκευή 9/8, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ι. Μ. Αγ. Λαυρεντίου, κατευθύνθηκε στους χώρους της κατασκηνώσεως, όπου τον υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι της κατασκηνωτικής περιόδου, Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και π. Κωνσταντίνος Ρήγας. Ο Σεβασμιώτατος, αφού παρακολούθησε το ψυχαγωγικό πρόγραμμα των παιδιών, διαλέχτηκε μαζί τους απαντώντας σε ερωτήσεις που του έθεσαν.

Επίσης την Κυριακή 11/8, στην Ι.Μ. Αγ. Λαυρεντίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους κατασκηνωτές, όσο και στους προσκυνητές της Ιεράς Μονής τόνισε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «...Το έργο που επιτελείται στις κατασκηνώσεις είναι σημαντικότατο, γιατί εδώ τα παιδιά μας κάνουν πράξη όλα όσα έχουν μάθει όλη τη χρονιά στα κατηχητικά μας σχολεία. Μαθαίνουν να συναναστρέφονται και να επικοινωνούν με σεβασμό μεταξύ τους, στοιχεία που λείπουν από την κοινωνία μας σήμερα». Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους υπευθύνους και τους εθελοντές που εργάζονται για την ομαλή  λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, κατευθύνθηκε και πάλι στην κατασκήνωση, όπου στους κατασκηνωτές μίλησε ο π. Βαρθολομαίος για την εμπειρία της εντεκάχρονης διακονίας του στο Φανάρι και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.  

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ