Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εορτάζουν οι Τοπικοί μας Άγιοι Απόστολος ο Νέος και Σταμάτιος

Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2013



Την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου, εορτάζει η Τοπική μας Εκκλησία, την Παρασκευή 16/8.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Προσκυνηματικός Ναός στην γενέτειρα του τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, όπου την παραμονή, στις 7:30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποπιος θα ομιλήσει.

Στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στην Τοπική μας Εκκλησία, την μνήμη του Αγίου Αποστόλου του Νέου πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Α. Αγίου Αποστόλου του Νέου Βόλου

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποπιος θα ομιλήσει. 

 

Β. Αγίου Αποστόλου του Νέου Κριθαριάς

Την παραμονή, στις 8 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα ομιλήσει. 

 

Μνήμη Αγίου Σταματίου

Την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αγίου Σταματίου εξ Αγίου Γεωργίου Νηλείας εορτάζει η τοπική μας Εκκλησία, την Κυριακή 18/8. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο ομώνυμο χωρίο του Πηλίου, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο οποπιος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ