Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Θεία Λατρεία και πολιτισμός στον Λόφο της Επισκοπής

Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2013



Στον ιστορικό Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής, χοροστάτησε  τη Δευτέρα 12/8 κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος, όπως τόνισε, θέλησε να ψαλεί για πρώτη φορά φέτος η Ιερά Παράκληση στο Λόφο της Επισκοπής, «όχι, όμως, ως μίας απλή λατρευτική ευκαιρία, αλλά για να δοθεί η δυνατότητα να αφήσουμε τον τόπο να μιλήσει για την ιστορία του και να υπάρξει η ευκαιρία μιας πνευματικής αναψυχής, συνδυάζοντας τη λατρεία με την οικοδομή και με την αγωγή της ψυχής μας». Επίσης, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός πολιτισμικού θεσμού, με στόχο την διαπαιδαγώγηση, τη διδασκαλία και την ψυχαγωγία του κόσμου: «... Έχουμε κατά νου να δημιουργήσουμε, κατά κάποιο τρόπο, έναν θεσμό πολιτισμού. Το έχουμε ανάγκη κατ' εξοχήν τούτη την περίοδο, που είναι περίοδος κρίσεως, άγχους, αγωνίας, πολλές φορές θλίψεως και καταθλίψεως. Και πιστεύω ότι εμπεριέχεται στο έργο το ποιμαντικό μας, πέρα από όσα πνευματικά προσφέρουμε και από όσα η λατρεία μας δίνει, να προσθέσουμε και πράγματα που θα μπορούν να παιδαγωγούν να διδάσκουν αλλά και να ψυχαγωγούν όλους μας».

Έτσι, λοιπόν, μετά την Ακολουθία στο προαύλιο του Ιερού Ναού ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση λόγου. Την εκδήλωση άνοιξε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος  Νικόλαος Βαραλής, ο οποίος αφηγήθηκε την ιστορία του λόφου της Επισκοπής και στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στον κ. Στυλιανό Πελασγό, ο οποίος, με τον προσωπικό ερμηνευτικό και αφηγηματικό του τρόπο, αφηγήθηκε «Ποιήματα και ιστορίες για την Παναγία». Τον κ. Πελασγό συνόδευε με το βυζαντινό κανονάκι η κ. Δομνίκη Μαυρίδου.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ