Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ενοριακό Κέντρο Σχολικής Μελέτης Παιδιού & Δημιουργικής Απασχόλησης

Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2013



 

Στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ν. Ιωνίας θα λειτουργήσει από εφέτος το Ενοριακό Κέντρο Μελέτης & Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά δημοτικού.

    Δεδομένων των αυξημένων απαιτήσεων του σύγχρονου δημοτικού σχολείου, των ιδιαιτεροτήτων, των αναγκών των μαθητών και της έλλειψης χρόνου των γονέων ν' ανταποκριθούν πλήρως σε όλα τα παραπάνω, αποφασίστηκε η ίδρυση του Κέντρου Σχολικής  Μελέτης Παιδιού στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ν. Ιωνίας.

    Κύριο μέλημα των εκπαιδευτικών είναι μέσα σε ένα οικείο περιβάλλον να μεταδώσουν στους μαθητές τις γνώσεις τους, να λύσουν απορίες, να συμπληρώσουν «κενά»,  που ενδεχομένως υπάρχουν, ώστε νε κυλήσει ομαλά και εποικοδομητικά η σχολική χρονιά για κάθε μαθητή.

    Στόχος της λειτουργίας του Κέντρου Σχολικής Μελέτης Παιδιού και του άρτιου καταρτισμένου προσωπικού του είναι τα παιδιά, σε ολιγομελή τμήματα, να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν καλύτερα τις  γνώσεις, που τους προσφέρει καθημερινά το σχολείο, να αναλύσουν, να σχολιάσουν, να γνωρίσουν τρόπους μελέτης και ουσιαστικού διαβάσματος,  ώστε να χειρίζονται ορθά τον γραπτό και τον προφορικό λόγο. Επιπλέον, το Κ.Σ.Μ.Π. ως χώρος επικοινωνίας θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές στο να οικοδομήσουν μηχανισμούς, που θα συμβάλλουν στην αφομοίωση της γνώσης, στην ψυχική τους υγεία και στην εξοικείωσή τους με τις ανθρωπιστικές αξίες.

 

Πληροφορίες στο γραφείο του Ιερού Ναού στα τηλέφωνα: 24210 60392 και 6936113639 

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ