Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013 – 2014.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2013



Αγαπητά μου παιδιά,

 «Τί ΄ναι αυτό που μας ενώνει;», ρωτάει ένας συνθέτης της γενιάς σας. Και το έφτιαξε τραγούδι, ίσως γιατί, όπως όλοι οι ποιητές, μπορούν και βλέπουν με πιο καθαρό μάτι «ό,τι μας χωρίζει κι ό,τι μας πληγώνει».

Πράγματι, η καινούργια σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα,  βρίσκει την κοινωνία μας πληγωμένη από τις δυσκολίες, την απογοήτευση, αλλά και τη μοναξιά. Είναι πολλοί οι συμπατριώτες μας, που οι αντιξοότητες τους απομόνωσαν. Είναι πολλές οι ανθρώπινες σχέσεις, που η οικονομική κρίση τις διέλυσε. Και αυτό το γεγονός πονάει πιο πολύ από την ανέχεια και τη φτώχεια.

Σήμερα για σας ξεκινά μια καινούργια προσπάθεια. Και μάλιστα σε ένα θολό τοπίο, από διαρκείς αλλαγές σε αναλυτικά προγράμματα και εξεταστικά συστήματα. Ξέρω πως θα συνεχίσετε να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας, όπως κάνατε μέχρι τώρα. Μην επιτρέψετε όμως, όλες σας οι δυνάμεις να ξοδευτούν μόνο στο κυνήγι ενός καλού βαθμού. Είσαστε αρκετά ώριμοι, για να αντιληφθείτε πως η ζωή βαθμολογεί και άλλα πράγματα: την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη, την αγάπη, τη δημιουργικότητα. Αυτά έλειψαν στο πρόσφατο παρελθόν και όχι οι αριστούχοι. Εξαιτίας και αυτής της έλλειψης, σήμερα είμαστε φτωχότεροι. 

Όσο θα κοπιάζετε λοιπόν για την επιτυχία, μην ξεχνάτε και τα άλλα κομμάτια του εαυτού σας, που περιμένουν την φροντίδα και το ενδιαφέρον σας. Μην αφήσετε την καρδιά σας χωρίς αγάπη, τη ζωή σας χωρίς αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, την ύπαρξή σας χωρίς νόημα και προοπτική. Αν έτσι βαδίσετε, θα γευτείτε την ολοκληρωμένη, την αληθινή επιτυχία και θα γίνετε η ελπίδα αυτού του τόπου. 

Εγώ, ως πνευματικός σας Πατέρας, αλλά και όλη η Τοπική μας Εκκλησία, θα βρισκόμαστε διαρκώς κοντά σας, όχι μόνο με την προσευχή, αλλά και με την προσφορά όσο το δυνατό περισσότερων ευκαιριών για δημιουργία, περισυλλογή και πνευματική πρόοδο. Μαζί με όλους τους φορείς της πόλης μας, θα αγωνιζόμαστε καθημερινά να καλύπτουμε τις υλικές και τις πνευματικές σας ανάγκες. Όλοι μαζί θα αποδείξουμε, πως η χώρα μας έχει δικαίωμα να ελπίζει και μπορεί ακόμη να αγωνίζεται.

Μαζί θα βρούμε «αυτό που μας ενώνει». Ας συναντήσουμε μαζί και  Αυτόν  που μας ενώνει. Τον Αρχηγό της ζωής και την Πηγή της αγάπης, τον Κύριό μας, Ιησού Χριστό.

Καλή χρονιά λοιπόν! Με τις ευλογίες του Θεού και την αγάπη όλων μας!

Καλή χρονιά και ευλογημένη!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

 

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ