Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ξεκίνησε και επισήμως η λειτουργία των ενοριακών συσσιτίων στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2013



   Με την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βόλου (10/9), επί τη μνήμη του Αγίου Ευφροσύνου του Μάγειρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ξεκίνησε επισήμως η λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης της Τοπικής μας Εκκλησίας για το νέο Ιεραποστολικό έτος. Στην Ακολουθία συμμετείχαν οι Κληρικοί - υπεύθυνοι των ενοριακών συσσιτίων και εκατοντάδες εθελόντριες κυρίες που στελεχώνουν τις 27 ανάλογες ενοριακές προσπάθειες, που προσφέρουν καθημερινά φαγητό σε περισσότερους από 2000 συμπολίτες μας.

   Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε από καρδιάς τις εθελόντριες για την τεράστια συνεισφορά του στο έργο της αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «δίνετε την ψυχή και τις σωματικές σας δυνάμεις για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα στον πλησίον, στον ελάχιστο αδελφό του Κυρίου μας...»

   Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου του υποσιτισμού των μαθητών, μέσω των ενοριών και των εφημερίων που βρίσκονται στη διάθεση της κάθε σχολικής κοινότητας. Ανακοίνωσε, τέλος, ότι η Μητρόπολή μας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την παροχή πρωινού σε 200 μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται στην περιοχή του Αλιβερίου, σε συνεργασία με Μ.Κ.Ο.   

   Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης και διένειμε προσωπική ευλογία σε κάθε εθελόντρια.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ