Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Έλευση Ιερών Λειψάνων σε Κατηχώρι και Πορταριά

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2013



   Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου και πρωτοβουλία του Αθλητικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κατηχωρίου «Χείρων Κένταυρος», θα καταφθάσουν στην Τοπική μας Εκκλησία και θα παραμείνουν το διήμερο 21-22/9, προς αγιασμό και προσκύνηση Κλήρου και λαού, τεμάχια Ιερών Λειψάνων, προερχόμενα από την Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Δωρίδος. Πρόκειται για τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και τεμάχια Ιερών Λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου, του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, του Αγίου Αυγουστίνου και της μητρός του Αγίας Μόνικας, τα οποία θα συνοδεύει ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας Μοναχών.

   Η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων θα γίνει το Σάββατο 21/9 στις 6 μ.μ. μπροστά στο Νηπιαγωγείο του Κατηχωρίου, όπου θα σχηματιστεί λιτανεία με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Στις 6,30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 8 μ.μ., στο προαύλιο του Ναού, ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης θα ομιλήσει με θέμα «Οι τρεις εχθροί του ανθρώπου: εαυτός, κόσμος, διάβολος».

   Την Κυριακή 22/9 θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

   Στις 6,30 μ.μ. τα Ιερά Λείψανα θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πορταριάς, όπου θα τελεστεί ο Εσπερινός. Στις 8μ.μ. ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης θα ομιλήσει στο προαύλιο του Ναού με θέμα «Ο χειμώνας της ψυχής μας και ο χειμώνας της ανθρωπότητας».

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ