Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εθελοντές προσφοράς και γνώσης - Άρθρο της Γλυκερίας Υδραίου στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 17/09/2013

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2013



Άρθρο της Γλυκερίας Υδραίου

Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 17/09/2013

   

    Μαθήματα για άπορα παιδιά θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά στην ενορία της Ανάληψης, προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες μαθητές της περιοχής μας, που φοιτούν στο Γυμνάσιο. Στους στόχους μάλιστα των υπευθύνων είναι η δημιουργία και αντίστοιχων τμημάτων για μαθητές Λυκείου, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και ανάλογη εθελοντική προσφορά από καθηγητές. Περισσότερα από 27 παιδιά άπορων οικογενειών παρακολούθησαν πέρυσι μαθήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών, Νέων, Εκθεσης και Αρχαίων μέσω των τμημάτων που λειτούργησαν στην Ανάληψη, ενώ παράλληλα προστέθηκε ένας επιπλέον κύκλος μαθημάτων Αγγλικής για μικρό αριθμό παιδιών, χάρη στην συγκινητική εθελοντική προσφορά συμπολίτισσας εκπαιδευτικού.

    Στο μεταξύ, τα ενισχυτικά μαθήματα της φετινής χρονιάς θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ενώ υπάρχει παράλληλα ετοιμότητα από τους εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των παιδιών που θα πλαισιώσουν τα τμήματα. Αξιο αναφορές είναι παράλληλα το γεγονός ότι τα δύο τρίτα των καθηγητών που δίδασκαν πέρσι εθελοντικά ήταν άνεργοι, αλλά παρόλα ταύτα, προσέφεραν με περισσή γενναιοδωρία τις γνώσεις τους σε άπορα παιδιά.

    Αρκετοί από τους εθελοντές καθηγητές είναι ταυτόχρονα μέλη του Συνδέσμου Νέων της Μητροπόλεως, που αναπτύσσει σειρά εθελοντικών δραστηριοτήτων, στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο π. Χρήστος Χαχαμίδης, υπεύθυνος, επί σειρά ετών, του Συνδέσμου Νέων: «θα συνεχιστεί η  ραδιοφωνική εκπομπή των παιδιών που θα μεταδίδεται ζωντανά κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ, κάθε Τετάρτη βράδυ θα έχουμε τον κύκλο νέων, εργαζομένων και φοιτητών στις 9 το βράδυ και την Τρίτη θα πραγματοποιούνται μαθήματα παραδοσιακών χορών, στα οποία συμμετέχουν δύο ομάδες».

    Το «Πέρασμα» της οδού Βασσάνη είναι ο χώρος που φιλοξενεί ποικίλες δράσεις και τις κοινωνικές ευαισθησίες των 100 περίπου μελών του Συνδέσμου Νέων, τα οποία είναι, κατά μέσο όρο, ηλικίας 18 - 40 ετών. Σύμφωνα, εξάλλου, με το φετινό πρόγραμμα δράσης του Συνδέσμου, κάθε δεύτερη Παρασκευή θα είναι αφιερωμένη στην ομάδα χειροτεχνίας, στο πλαίσιο της οποίας «τα παιδιά δημιουργούν χειροτεχνίες με την επίβλεψη ειδικών, τις οποίες διαθέτουν κατόπιν  προς πώληση σε εορταστικά μπαζάρ, ενώ τα χρήματα που συγκεντρώνονται, προσφέρονται στο Ορφανοτροφείο, το Γηροκομείο και σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας», αναφέρει ο π. Χρήστος.

    Ο κύκλος δράσης της φετινής χρονιάς θα ανοίξει,  για το Σύνδεσμο Νέων της Μητροπόλεως, με τον Αγιασμό που θα τελεστεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ από το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στόχος και προσδοκία του π. Χρήστου, ο οποίος είναι εφημέριος στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, είναι να διατηρηθούν και να εμπλουτιστούν με ακόμη περισσότερα πεδία προσφοράς οι δράσεις που αναπτύσσονται και βασίζονται στις αρχές και τις αξίες της επικοινωνίας, της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ