Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εναρκτήριο Συνέδριο νέου Κατηχητικού έτους

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2013



   Το εναρκτήριο Συνέδριο του νέου Κατηχητικού έτους 2013-2014 της Τοπικής μας Εκκλησίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/9 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος οι Ιερείς Νεότητος των ενοριών και οι κατηχητές και κατηχήτριες που θα στελεχώσουν το κατηχητικό έργο.

   Προς όλους τους παράγοντες της νέας κατηχητικής προσπάθειας απευθύνθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με Εγκύκλιο Σημείωμά του, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η νέα Εκκλ/κή και Κατηχητική μας χρονιά ξεκινάει και πάλι σε μια περίοδο έντονης ανασφάλειας, πολλών δυσεπίλυτων προβλημάτων, που προκαλούν άγχος, μοναξιά, απελπισία, πανικό, κατάθλιψη στους συμπολίτες μας, αλλά και σε όλους εμάς. Τα παιδιά μας είναι, ίσως, τα μόνα αθώα θύματα αυτής της οικονομικής συγκυρίας. Οφείλουμε να τα αγκαλιάσουμε με στοργή και αγάπη, να τα εισοδεύσουμε στη μεγάλη κατηχητική μας οικογένεια, να τους προσφέρουμε τη χαρά της συναναστροφής, την ελπίδα της πίστεως, το φως του Χριστού. Το έργο σας είναι δύσκολο αλλά και ευλογημένο...».

Στο Συνέδριο θα ομιλήσουν:

Α. Ο Αρχιμ. Θεοδόσιος Μαρτζούχος, Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Νικοπόλεως & Πρεβέζης, με θέμα «Εκκλησία τόσο παλιά και τόσο νέα»

Β. Ο κ. Σπυρίδων Τάνταρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Γ. Ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ Θεολογίας , Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας και η κ. Πηνελόπη Μωραϊτου, Δρ Αγγλικής Φιλολογίας, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας, με θέμα «Παρουσίαση και σχολιασμός του νέου Κατηχητικού βοηθήματος»

Δ. Ο Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος, Υπεύθυνος Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας.

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, παρουσίαση των νέων Κατηχητικών βοηθημάτων για τις Κατηχητικές ομάδες Γυμνασίου - Λυκείου από τον Θεολόγο - Κατηχητή κ. Γεώργιο Γιαννιό.

Θα ακολουθήσει διάλογος στις ομάδες και η σύνοψη των συμπερασμάτων. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την καταληκτήρια ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποπιος θα τελέσει την ακολουθία προχειρίσεως νέων κατηχητών και θα επιδώσει τους διορισμούς στα Στελέχη Νεότητος.

Για να δείτε ολόκληρο το Πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ