Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εορτάζουν οι Ιεροψάλτες της Δημητριάδος

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2013   Η Τοπική μας Εκκλησία και εφέτος θα τιμήσει μεγαλοπρεπώς την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, Προστάτου του Ομωνύμου Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

   Στο πρόσωπο του Οσίου Ιωάννου η Μητρόπολή μας τιμά το σύνολο του Ιεροψαλτικού κόσμου της περιοχής μας, που υπηρετεί ακατάπαυστα, με μεράκι, αγάπη και συνέπεια, την Ψαλτική Τέχνη και συνιστά ιερότατο και πολυτιμότατο παράγοντα της λειτουργικής ζωής της Εκκλησία μας.

   Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ομιλητής θα είναι ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας και Δ/ντής της Βυζαντινής Χορωδίας Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ο Ιεροψάλτης ως Εκκλησιαστική προσωπικότητα».

   Στο τέλος του Εσπερινού θα τελεστεί ο Αγιασμός της ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας, για το νέο Ιεραποστολικό έτος.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ