Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Τα νέα Κατηχητικά βοηθήματα από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2013



Τρία νέα, πρωτότυπα, υψηλής αισθητικής και σύγχρονα Κατηχητικά βοηθήματα θα χρησιμοποιηθούν κατά την φετινή κατηχητική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Τα νέα βοηθήματα είναι καρπός της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά και τους νέους μας και της φιλότιμης, όσο και συστηματικής εργασίας του Γραφείου Νεότητος, υπό την καθοδήγηση του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη.

    Το πρώτο αφορά στα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και έχει τίτλο «Ο Νικόλας γράφει... "το ημερολόγιο του ουρανού"» Συγγραφέας του βιβλίου είναι η κ. Πηνελόπη Μωραΐτου, Δρ Αγγλικής Φιλολογίας - Εκπαιδευτικός, την Θεολογική Επιμέλεια έχει ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ Θεολογίας - Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας, ενώ τον κατηχητικό σχεδιασμό έχει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

    Το δεύτερο αφορά στους Κατηχητές που θα διδάξουν στα παιδιά του Δημοτικού και έχει τίτλο «Βοήθημα για τον Κατηχητή» Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Ηλίας Λιαμής.

    Το τρίτο αφορά στους Κατηχητές που θα διδάξουν στα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου και έχει τίτλο «Συζητώντας με τους εφήβους... πληροφόρηση - ευαισθητοποίηση - ανάπτυξη κριτικής σκέψης» Συγγραφέας του Βιβλίου είναι ο κ. Γεώργιος Γιαννιός, Θεολόγος - Κατηχητής.

    Και τα τρία Κατηχητικά βοηθήματα παρουσιάστηκαν κατά το εναρκτήριο Κατηχητικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/9 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Θα διανεμηθούν δε δωρεάν σε όλα τα παιδιά και τους Κατηχητές των ενοριακών Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Για να ξεφυλλίσσετε τα Βοηθήματα πατήστε εδώ, ενώ για παραγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 24210 93505.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ