Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Τιμήθηκε στο Βόλο η μνήμη του Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης Πολυκάρπου

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2013



   Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου, πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 6/10, εκδηλώσεις μνήμης για τον Ιεράρχη που εγκαινίασε τον Ναό το 1953, τον τότε Επίσκοπο Σταυρουπόλεως και μετέπειτα Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κυρό Πολύκαρπο.

   Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο τελευταίος διάδοχος του αειμνήστου Πολυκάρπου Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τους Ιερείς του Ναού και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

   Στη Θεία Λειτουργία τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος, ενώ τελέστηκε μνημόσυνο για τους αειμνήστους Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιωακείμ, τον βοηθό του Επίσκοπο Σταυρουπόλεως Πολύκαρπο, τους Ιερείς, Ιεροψάλτες και τα στελέχη του Ναού, που διηκόνησαν κατά το παρελθόν.

   Ακολούθησε εκδήλωση μνήμης στο ενοριακό κέντρο του Ναού, την οποία προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Νικόλαος Νασιώκας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο  κ. Διονύσιος Ανατολικιώτης, Δρ Φιλοσοφίας και Πτυχιούχος Θεολογίας, με θέμα «Η προσφορά και το έργο του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης Πολυκάρπου»

   Ακολούθησε ο Χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου, ο οποίος χαρακτήρισε τον αείμνηστο Πολύκαρπο «άνθρωπο της αγάπης, που διακόνησε ταπεινά, θυσιαστικά, που έζησε αγαπητικά, που δεν αδιαφόρησε ποτέ για τον πόνο του άλλου. Ζούσε για ν' αγαπά και να φανερώνει την ζωή του Χριστού στην καθημερινότητά του...» Ο κ. Παύλος συνεχάρη τους Ιερείς και το Εκκλ/κό Συμβούλιο του Ναού γιατί διατηρούν τις μνήμες ζωντανές και τιμούν όσους εργάστηκαν πριν απ' αυτούς, ενώ εξήρε και το γεγονός της ζωντανής ενορίας, η οποία είναι ο τόπος της συνάντησης Θεού και ανθρώπων γύρω από το τραπέζι της Ευχαριστίας.  

   Στον Χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις προσωπικές του εμπειρίες από την συναναστροφή του, στον Πειραιά, με τον γέροντα Μητροπολίτη Πολύκαρπο και επεσήμανε την αγωνία του αειμνήστου Ιεράρχου για την εξασφάλιση των πολλών Ιδρυμάτων που είχε ιδρύσει στην περιοχή, ως εφημέριος του Ι. Ναού Υπαπαντής του Σωτήρος Πειραιώς. Ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο Νασιώκα για την διοργάνωση των εκδηλώσεων και για την εν γένει διακονία του στην ενορία των Αγίων Αναργύρων, ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στο πρόσωπο του φιλοξενουμένου Μητροπολίτου κ. Παύλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τον Σεβασμιώτατο μας συνδέουν πολλά από ανύποπτο χρόνο και έχουμε μια μακρά πορεία μαζί και χαίρομαι γιατί μπορώ να υπολογίζω στην αγάπη του και βεβαίως να χαίρομαι την παρουσία του μέσα στην Εκκλησία, γιατί ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας χρειαζόμαστε φωνές με θάρρος, με λόγο αλήθειας και κυρίως με κρίση να μπορούν να διακρίνουν πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα και τέτοιοι άνθρωποι είναι απόλυτα πολύτιμοι...».

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ