Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Έναρξη του παιδαγωγικού εργαστηρίου για γονείς και νέα ζευγάρια στον Ναό της Αναλήψεως Βόλου.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2013



   Την Δευτέρα 14/10 ξεκινά τις συναντήσεις του το Παιδαγωγικό Εργαστήρι για γονείς και νέα ζευγάρια της ενορίας Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Ο Αγιασμός έναρξης θα γίνει στις 6.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει συζήτηση, γνωριμία και προτάσεις των πρώτων θεμάτων που θα απασχολήσουν τις φετινές συναντήσεις. Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι είναι μια ομάδα που προσπαθεί, με συζήτηση και αλληλοϋποστήριξη, να αντιμετωπίσει τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα της σύγχρονης συζυγικής και οικογενειακής ζωής με χαρά, γνώση και υπευθυνότητα.

   Λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και 6 χρόνια προτείνοντας μια άλλη μορφή «σχολής γονέων» που δεν βασίζεται στον ομιλητή αλλά στην δημιουργία μιας ανοιχτής και στιβαρής ομάδας που μπορεί να θέτει ερωτήματα, να αναζητά απαντήσεις, να εκμυστηρεύεται αγωνίες ή αμφιβολίες και να  μοιράζεται την χαρά της οικογενειακής ζωής.

   Οδηγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Πρωτ. Χρήστος Χαχαμίδης Δρ. Θεολογίας, και ο Στέλιος Πελασγός Δρ. Παιδαγωγικής, Αφηγητής και συγγραφέας. Φέτος ο πυρήνας αυτός ανανεώνεται με την προσθήκη της κ. Ιωάννας Γεωργιάδου μετεκπαιδευμένης ανθρωπιστικής ψυχολόγου.

   Η ομάδα θα συγκεντρώνεται κάθε Δευτέρα βράδυ στους νέους ανακαινισμένους χώρους του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού που βρίσκονται στον 1 όροφο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου.

   Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν και οι δύο σύζυγοι ώστε να ακούγονται όλες οι γνώμες και των ανδρών και των γυναικών, οι δυσκολίες και οι ελπίδες της σύγχρονης οικογένειας. Στην διάρκεια του εργαστηρίου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο του πατέρα κερδίζοντας ένα ανδρικό κοινό ευαίσθητων και υπεύθυνων συζύγων. Γι αυτό το σκοπό υπάρχουν δημιουργικές δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά σε διπλανή αίθουσα υπό την επίβλεψη πεπειραμένης παιδαγωγού.

   Οι διαφορές στην ηλικία των ζευγαριών, των παιδιών, της μόρφωσης και των ενδιαφερόντων επιτρέπουν να τίθεται από τους ίδιους τους γονείς ένας μεγάλος πλούτος διαφορετικών θεμάτων για την παιδική ηλικία, την εφηβεία, την πειθαρχεία, την ελευθερία, τις σχέσεις των φύλων, την πνευματική ζωή, τον ανταγωνισμό των αδελφών κ.α. Φέτος το εργαστήρι θα συνεχίσει και την προβολή και συζήτηση σύγχρονων ταινιών που θέτουν ζητήματα σχέσεων συζύγων και ανατροφής παιδιών.

 

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ