Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον Αλμυρό

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2013Στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως λειτούργησε την Κυριακής 13/10 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα της ενότητας που επιτάσσουν οι μέρες που διανύουμε, καθώς και στο πολυδιάστατο έργο που επιτελείται από την τοπική μας Εκκλησία. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πρεσβ. Ευστάθιο Βαρβαρέλη. Στην προσλαλιά του, τόνισε τη σπουδαιότητα και την ευθύνη που αναλαμβάνει ο πνευματικός - εξομολόγος, ενώ εξήρε το ήθος, τη μόρφωση και την εργατικότητα του εν λόγο ιερέως.

Ακολούθως, χειροθέτησε Αναγνώστη τον νέο Χρήστο Γαλατσίδα, μαθητή Λυκείου και κάτοικο της Ευξεινούπολης, απευθύνοντάς του λόγια πατρικής αγάπης, υπογραμμίζοντάς του το νόημα ζωής που ο Χριστός προσφέρει στους νέους.

Η ευχαριστιακή σύναξη ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Αγιασμού με την ευκαιρία της ενάρξεως του πνευματικού έργου της Ενορίας για το τρέχον ιεραποστολικό έτος (Σχολή Αγιογραφίας για παιδιά και ενηλίκους, Χορωδία Γυναικών, Κατηχητικά Σχολεία, Σχολή Γονέων, Κύκλος Συμμελέτης Αγίας Γραφής, Εσπερινά Κηρύγματα, Παιδική Χορωδία, Σπίτι Γαλήνης, Φιλόπτωχο Ταμείο).

Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Σπιτιού Γαλήνης ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας, τις οποίες και ευχαρίστησε, απονέμοντας στην κάθε μια από ένα τιμητικό δίπλωμα, ως έκφραση τιμής και αναγνώρισης του έργου που επιτελούν στο χώρο της φιλανθρωπίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των δραστηριοτήτων του Κέντρου Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού, Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας, προσφωνόντας τον Σεβασμιώτατο, ανεφέρθη στο έργο που επιτελείται στο εν λόγω Κέντρο και δη μέσα από τη λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, των Συναντήσεων Νέων Ζευγαριών, των Πνευματικών Ομιλιών, του Συνδέσμου Νέων, της Κινηματογραφικής Λέσχης, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται στα σχολεία της περιοχής, αλλά και στην εν γένει δραστηριότητα του Κέντρου.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος εξήρε κι αυτός με τη σειρά τους τις δραστηριότητες του Κέντρου Νεότητος ενώ στη συνέχεια ομίλησε με θέμα: Γιατί οι προσευχές, μερικές φορές, δεν εισακούονται;

Η βραδιά έκλεισε με παράσταση Καραγκιόζη από τους μαθητές Νίκο Κωτούλα, Φώτη Κλεισιάρη και Κωνσταντίνο Τσαμπίρα.

 
Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ