Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου τίμησε τον Προστάτη του.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2013



Το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, εις μνήμην του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, προστάτου του Ομωνύμου Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος καί Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στο πρόσωπο του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, τιμήθηκε το σύνολο των Ιεροψαλτών της περιοχής μας, που υπηρετεί ακατάπαυστα, με μεράκι, αγάπη και συνέπεια, την Ψαλτική Τέχνη.

Τα αναλόγια πλαισίωσαν, οι Ιεροψάλτες του Συνδέσμου. Ο Αρχιμ. π. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας και Δ/ντής της Βυζαντινής Χορωδίας Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ανέπτυξε το θέμα: «Ο Ιεροψάλτης ως Εκκλησιαστική προσωπικότητα».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ευστάθιος Γραμμένος, αναφέρθηκε σε δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το 3μηνο της νέας διοίκησης καθώς και στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του νέου Ιεραποστολικού έτους.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα του Συνδέσμου με την ευκαιρία της αλλαγής της διοίκησης. Εξήρε την προσφορά του τέως προέδρου κ. Πέτρου Μπλάνα, τόσο για το έργο του όσο και για την γενναιότητα της απόφασής του να ανοίξει τον δρόμο για την διαδοχή του. Επίσης μίλησε με θερμά λόγια για την νέα διοίκηση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε ο Αγιασμός έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας για το τρέχον έτος και απονεμήθηκαν τα Πτυχία και Διπλώματα στους σπουδαστές της χρονιάς που πέρασε.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ