Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εκπαιδευτική Ημερίδα από τον Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος»

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2013   Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η  εκπαιδευτική ημερίδα που οργανώνει  το Δ. Σ. του «Εσταυρωμένου», για τους άμεσους συνεργάτες, εθελοντές και διακόνους του, το Σάββατο 19/10, στις 9.15 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή). Όλη η δραστηριότητα που έχει καταγραφεί στο ενεργητικό του Συλλόγου  από το 1996, είναι καρπός του ζήλου, της αγάπης, της υπομονής και της υπακοής των εμπνευστών και δεκάδων στελεχών που επανδρώνουν τις δράσεις του.

   Είναι αλήθεια, όμως,   πως η διακονία αυτή είναι δύσκολη και ευαίσθητη. Η συνάφεια με χώρους και πρόσωπα άκρως ιδιαίτερα, η ελλιπής καθαριότητα και τα μηδαμινά μέσα προστασίας, οι δύσκολες καταστάσεις που ανακύπτουν λόγω της κακής ψυχολογίας των εμπερίστατων αδελφών, επιβάλλουν την επιμόρφωση των εθελοντών και τον εξοπλισμό τους με μία πιο υπεύθυνη γνώση. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο διοργανώνεται η εκπαιδευτική ημερίδα, με εισηγήτριες δύο λαμπρές επιστήμονες του τόπου μας:  την κ. Αποστολία Χατζηευθυμίου, Νευρολόγο και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Ιατρικού Τμήματος Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την κ. Αντιγόνη Καραθάνου, Αναισθησιολόγο και Εντατικολόγο του Γεν. Νοσοκομείου Βόλου. Θα αναπτύξουν θέματα της ειδικότητάς τους, που άπτονται των ενδιαφερόντων της διακονίας του «Ε», καταθέτοντας την πολύτιμη  εμπειρία τους και τις γνώσεις τους.

   Η παρουσία κοινού θα τονώσει το φρόνημα των συνεργατών του Συλλόγου και θα ενισχύσει το πολύμορφο και δυναμικό σύστημα του  εθελοντισμού, που αποτελεί, άλλωστε και το επιτακτικό αίτημα των καιρών που διανύουμε.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ