Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Αφιερωμένες στις Οικουμενικές Συνόδους οι Ιερατικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2013Στις Αγίες Επτά Οικουμενικές Συνόδους θα είναι αφιερωμένες οι Γενικές Ιερατικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, κατά το τρέχον Ιεραποστολικό έτος. Σκοπός τους θα είναι η προσέγγιση των Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας στην ιστορία, όσο και στην Θεολογία των Συνόδων εκείνων που καθορίζουν την ζωή και την μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην ιστορία.

Η Α΄ Σύναξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21/10, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με γενικό θέμα «Γενική θεώρηση των Οικουμενικών Συνόδων».

Η εισαγωγική ομιλία θα γίνει από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ο θεσμός των Οικουμενικών Συνόδων».

Εισηγητής στην 1η Συνεδρία θα είναι ο κ. Δημήτριος Μόσχος, Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Η θέση και η σημασία των Οικουμενικών Συνόδων στη ζωή της Εκκλησίας».

Εισηγητής στη 2η Συνεδρία θα είναι ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Δόγματα και Κανόνες: κατανόηση και διαστρέβλωση».

Θα ακολουθήσει διάλογος επί των εισηγήσεων και η σύνοψη των συμπερασμάτων από τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο.

 

Τρισάγιο στην μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Προ της Συνάξεως, στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Συνεδριακού Κέντρου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου, στο τέλος της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει Τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος την ημέρα αυτή εόρταζε τα ονομαστήριά του.  

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ