Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Αλιβερίου) στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής μαθητών

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2013



   Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, αλλά και με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής, το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», συνεχίζει για 3η χρονιά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής για μαθητές σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές.

   Στο Πρόγραμμα, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχουν συμμετάσχει, μέχρι σήμερα, 197 σχολεία, με 32.620 μαθητές σε όλη την Ελλάδα και για την φετινή σχολική χρονιά θα συμμετάσχει και το 10ο Δημοτικό Σχολείου Νέας Ιωνίας ( Αλιβερίου).

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται έχοντας δύο βασικούς στόχους:

Α. Να προσφέρει καθημερινά σε όλους τους μαθητές του σχολείου ένα δωρεάν μικρό, υγιεινό και ποιοτικό γεύμα.

Β. Να ενημερώσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους για την υγιεινή διατροφή και να ενδυναμώσει σωστές διατροφικές συνήθειες.

   Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας από τις 21/10 ενώ η επίσημη παρουσίασή του στους φορείς της Εκπαίδευσης της περιοχής μας και στους γονείς, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31/10, στις 10 π.μ., παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ευλογήσει την όλη προσπάθεια.

 

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ