Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εγκαινιάστηκε το νεόδμητο Δημοτικό Σχολείο Μελισσατίκων

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2013



   Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Γεωργίου Καλτσογιάννη, του Αναπληρωτού Δ/ντού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Ιωάννου Αθανασούλη και της Σχολικής Κοινότητας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα επίσημα Εγκαίνια του νεόδμητου 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, στην περιοχή των Μελισσατίκων.

   Η ανέγερση του σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου διήρκεσε λιγότερο από δύο χρόνια, διάστημα κατά το οποίο το σχολείο στεγαζόταν στα πρώην σχολικά κτίρια της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αλιβέρι.

   Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο αυτό είναι καρπός της αγαστής συνεργασίας Τοπικής Εκκλησίας Και Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Μια συνεργασία που, στο αποκορύφωμά της, ήταν να βρούμε λύσεις για το ανακύψαν πρόβλημα της στέγασης του σχολείου. Αγαθή συγκυρία έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να φιλοξενηθούν στα κτίρια της Μητροπόλεως και γι αυτό χαίρομαι πάρα πολύ. Πρέπει όλοι να έχουμε συνείδηση ότι είμαστε ένας λαός, ένας τόπος και η Εκκλησία είναι του λαού, όπως και ο Δήμος. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούμε και σκεφτόμαστε και βεβαίως, ο καθένας μέσα στους διακριτούς ρόλους, έχουμε το δικό μας τρόπο να εργαζόμαστε. Υπάρχουν κοινά σημεία επαφής. Είναι δώρο στα παιδιά και το ότι δεν διακόπηκε καθόλου η σπουδή τους και το ότι δεν ταλαιπωρήθηκαν χάρη στη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και Εκκλησίας. Θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω τους γονείς, που συνέβαλαν στη λύση των προβλημάτων και βεβαίως τους δασκάλους, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όσους συνεργάστηκαν στο να εξελιχθεί ομαλά αυτό το έργο που δίδει σε όλους μας τόση χαρά... Και να πω σε όλους ότι αν υπάρχει μια απάντηση σήμερα στα όσα ζει ο λαός μας είναι η Παιδεία, με την ευρεία έννοια, όχι απλώς μια κοινή εκπαίδευση, για να δημιουργεί ανθρώπους που θα αξιοποιηθούν από το σύστημα, αλλά κυρίως να δημιουργούν προσωπικότητες, ανθρώπους αληθινούς, αυθεντικούς μέσα στην Ορθόδοξη παράδοση και πίστη, που ξέουν να ξεχωρίσουν το αναγκαίο από το περιττό, που ξέρουν ότι η γνώση δεν έχει νόημα αν δε συνοδεύεται από ανθρωπιά. Μια τέτοια Παιδεία θέλουμε σήμερα στον τόπο μας και οι Δάσκαλοι έχουν την πιο μεγάλη ευθύνη, γιατί σ' αυτή την τρυφερή ηλικία έχουν τα παιδιά μας στα χέρια τους. Μακάρι η Πολιτεία μας να τους αμείψει όπως πρέπει...»

   Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Δήμαρχος Βόλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ