Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η 25η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Μητροπόλεων διά θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας στο Βόλο

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2013



   Την 25η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων διά θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα φιλοξενήσει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, από 4 έως 6/11. Η Συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα έχει θέμα «Το πρόβλημα της ασθενείας, αιρετικές και αποκρυφιστικές προσεγγίσεις».

   Αρχιερείς, Ακαδημαϊκοί Καθηγητές, ειδικευμένοι Κληρικοί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη, δίδοντας τα φώτα τους στην επεξεργασία του τόσο σημαντικού και επικαίρου θέματος, καταγράφοντας, ταυτόχρονα, τις θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

   Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4/11 στις 5 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με τον Αγιασμό που θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

   Θα ακολουθήσουν οι Χαιρετισμοί του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, η ανάγνωση Μηνυμάτων και η επίσημη έναρξη των εργασιών από τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο. Η τελετή έναρξης θα ολοκληρωθεί με την εισαγωγική ομιλία του Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Βασιλείου Τσίγκου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η σωτηρία του «όλου» ανθρώπου στη Θεολογία και ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ολόκληρο το Πρόγραμμα της Συνδιασκέψεως μπορείτε να δείτε εδώ.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ