Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2013



  Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής για μαθητές σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 31/10 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. Το πρόγραμμα προσφέρεται από το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Στην παρουσίαση του προγράμματος παρευρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, το Διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, καθώς επίσης και φορείς της Εκπαίδευσης της περιοχής.

  Ο Σεβασμιώτατος, έτυχε της θερμής υποδοχής τόσο των μαθητών όσο και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου. Ο Διευθυντής κ. Αναστάσιος Γούκος, τον ευχαρίστησε για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση του προγράμματος. Χαρακτηριστικά ο κ. Γούκος ανέφερε, «όλο το καλοκαίρι αγωνιούσα για το πώς θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα του υποσιτισμού πολλών παιδιών του σχολείου μας. Και ο Θεός άκουσε την προσευχή μου».

  Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος, χαρακτήρισε την όλη προσπάθεια ως ένα θαύμα των ημερών μας. Χαρακτηρίστηκα ανέφερε: «...να που και σήμερα ζούμε θαύματα. Και πρώτον, γιατί γνώρισα αυτή την περιοχή του Αλιβερίου και αυτά τα παιδιά από τα οποία έχω πάρει μεγάλη χαρά γιατί έχουν έναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αυθορμητισμό. Και δεύτερον, γιατί όταν μαζί με την κ. Αθηνά Λινού, υπεύθυνη του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, καταφέραμε να εντάξουμε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, αυτής της κοινωνικά ευαίσθητης περιοχής, στο πρόγραμμα που παρουσιάζεται σήμερα και το ανακοίνωσα στον κ. Διευθυντή, εκείνος μου απάντησε χαρακτηριστικά: Σεβασμιώτατε, ο Θεός απαντάει στην προσευχή μου».

  Επαίνεσε ιδιαίτερα το διδακτικό προσωπικό, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του να ενδιαφέρεσαι ουσιαστικά για το κάθε παιδί, καθώς επίσης και για το ότι με δική τους πρωτοβουλία κάθονται και τρώνε μαζί με τα παιδιά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ουσιαστική και έμπρακτη αγάπη. «Είστε πρότυπο ζωής για αυτά τα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά. Τελειώνοντας, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος και απευθυνόμενος προς όλους, υποσχέθηκε πως η Ιερά Μητρόπολη θα είναι δίπλα τους σε κάθε δυσκολία.

  Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την κοινή προσευχή και ευλογία του πρωινού γεύματος.

 

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ