Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2013



Την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ τιμά η Εκκλησία μας την Παρασκευή 8/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική μας Εκκλησία θα είναι η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, όπου την παραμονή, στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Την άνοδο των προσκυνητών θα εξυπηρετήσει λεωφορείο, που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. από τη Νομαρχία, με επόμενες στάσεις τα Δικαστήρια και το Νοσοκομείο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής και του Αγίου Νεκταρίου.

Πανηγυρίζουν επίσης:

 

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδος

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Προστατών της Ελληνικής Αεροπορίας θα τιμηθεί και στην 111 Π.Μ. Νέας Αγχιάλου, όπου την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακαντάση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 11 π.μ. θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ