Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ στο Βόλο

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2013



  Η Τιμία και Θαυματουργός Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Ραφαήλ θα αφιχθεί στον Βόλο την Κυριακή 10/11 και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού έως την Κυριακή 17/11, προς αγιασμό Κλήρου και λαού της Τοπικής μας Εκκλησίας.

  Η Τιμία Κάρα, προερχόμενη από την Αγιοτόκο νήσο της Μυτιλήνης, θα αφιχθεί στις 5,30 μ.μ. και θα την υποδεχθεί επισήμως, στα προπύλαια του Ναού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού. Την Τιμία Κάρα θα συνοδεύει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Αρχιμ. Ιάκωβος.

  Στη συνέχεια θα ψαλεί σύντομη δέηση και θ' ακολουθήσει ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

   Κατά τη διάρκεια της επταήμερης παραμονής της Τιμίας Κάρας στο Ναό της Αναλήψεως, θα τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία, το μεσημέρι η Ιερά Παράκληση του Αγίου και το απόγευμα ο Εσπερινός. Το λατρευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την τέλεση δύο Ιερών Αγρυπνιών το βράδυ της Κυριακής 10/11 και το βράδυ της Παρασκευής 15/11, την τέλεση του Μυστηρίου του Ιερού ευχελαίου και της Ακολουθίας των Χαιρετισμών του Αγίου. Η Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει για την Μυτιλήνη την Κυριακή 17/11, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

   Για την διευκόλυνση των πιστών, ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως θα παραμένει ανοικτός τις ημέρες του προσκυνήματος, από τις 7.30 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

 

   Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών μπορείτε να δείτε εδώ.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ