Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2013   Την μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 21/11.

   Στην Ιερά Μητρόπολή μας επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

   Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Προμυρίου.

 

Ιερά Αγρυπνία στη Μονή Ταξιαρχών

Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Η Αγρυπνία θα ξεκινήσει την παραμονή της εορτής στις 7 μ.μ. και θα απολύσει στη 1 π.μ.

Λόγω της Αγρυπνίας δε θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στη Μονή ανήμερα της εορτής.

 

Η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου έχει οριστεί ως ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Για το λόγο αυτό στις 11 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, παρουσία της Στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού μας. Αμέσως μετά, στο Μνημείο των ηρώων, στην παραλία του Βόλου, θα ψαλεί τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ