Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Συνεχίζονται οι συναντήσεις στο Παιδαγωγικό Εργαστήρι του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως και του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ι.Μ.Δ.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2013



   Την Τετάρτη 27/11/2013 και ώρα 6:00 μ.μ. το Παιδαγωγικό Εργαστήρι για γονείς και νέα ζευγάρια της ενορίας Μεταμορφώσεως και του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ι.Μ.Δ. θα συνεχίσει τη συζήτηση της προηγούμενης εβδομάδας με θέμα «Πότε και πως απαγορεύω; Πότε και πως επιτρέπω;  Ελευθερία, πειθαρχία και όρια». Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί πότε και πως  τίθενται τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών μας αλλά και των γονιών.

   Τα παιδιά χρειάζονται όρια από νωρίς όταν χτίζουν την προσωπικότητα και την συμπεριφορά τους και χρειάζεται να βλέπουν πως και οι γονείς έχουν όρια, τα οποία σέβονται και τηρούν. Με την αυτοπειθαρχία και την τήρηση των ορίων θα μπορέσουν να προστατεύουν τον εαυτό τους και όσους αγαπούν, ενώ η αδυναμία τήρησης ορίων συχνά οδηγεί στην εξάρτηση.

   Όμως συχνά η απειθαρχία και το θράσος των παιδιών είναι μια έκκληση βοήθειας και τρυφερότητας που δεν κατανοούμε. Τότε η αυστηρότητα πληγώνει και απομακρύνει. Πότε πρέπει να είμαστε αυστηροί και πότε ενθαρρυντικοί;

   Στις συναντήσεις αυτές  μπορούν να συμμετέχουν και οι δύο γονείς και ο πατέρας και η μητέρα, αφού καθένας έχει διαφορετική λειτουργία μέσα στην οικογένεια και εκφράζει διαφορετικές απόψεις,  ώστε να ακούγονται όλες οι γνώμες,  οι δυσκολίες και οι ελπίδες της σύγχρονης οικογένειας. Γι' αυτό το σκοπό υπάρχουν δημιουργικές δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά σε διπλανή αίθουσα υπό την επίβλεψη πεπειραμένης  παιδαγωγού.

    Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι για τους γονείς συντονίζει ο Παιδαγωγός,  Αφηγητής και Συγγραφέας κ. Στέλιος Πελασγός, ενώ υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο π. Θεόδωρος Πρίντζος.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ