Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Αναγνώριση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης του έργου της Εκκλησίας στις φυλακές – Προτάσεις περαιτέρω συνεργασίας

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2011



 

Επιστολή προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο απέστειλε (5/4/2011) ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Καστανίδης, στην οποία τον ευχαριστεί για το αμέριστο ενδιαφέρον του και την προσφορά του, καθώς και την γενικότερη προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς τους κρατουμένους και αποφυλακισθέντες συνανθρώπους μας. «Σάς διαβεβαιώνουμε», επισημαίνει ο κ. Υπουργός «ότι η προσφορά αυτή έρχεται αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει η Πολιτεία και προσβλέπουμε σε αποτελεσματικότερη και στενότερη συνεργασία...»

Η επιστολή του κ. Καστανίδη έρχεται σε συνέχεια των Πορισμάτων και Προτάσεων του Α΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Ποιμαντικής και Διακονίας Φυλακών, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο υπ' αυτήν Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», στο Βόλο 20-21/11/2010

Ο κ. Καστανίδης, στο πλαίσιο της συνεργασίας Εκκλησίας - Πολιτείας στον ευαίσθητο χώρο των φυλακών, όπως σημειώνει στην επιστολή του, Α. Υιοθετεί την πρόταση για διεύρυνση του ετήσιου Συνεδρίου για την Ποιμαντική των Φυλακών, «με την συμμετοχή του υπουργείου Δικαιοσύνης και, συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων καταστημάτων κράτησης (ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Δ/ντών καταστημάτων) για την πλουσιότερη ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων», Β. Υποστηρίζει «την καθιέρωση ενός ενδεικτικού καταλόγου με τα ονόματα των πιστοποιημένων από τις Μητροπόλεις Ιερέων, που θα μπορούν να διακονούν στα καταστήματα κράτησης...» και Γ. Προτείνει «τα υπό ίδρυση σε όλες τις Μητροπόλεις «Γραφεία Ποιμαντικής Μερίμνης Κρατουμένων και Αποφυλακισθέντων» να διασυνδεθούν και με άλλες σταθερές δομές αρωγής, όπως η «Επάνοδος» ή οι Επιτροπές Κοινωνικής Υποστήριξης, οι οποίες υπάγονται, πλέον, στις αρμοδιότητες των Περιφερειών της χώρας, ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο ολοκληρωμένο δίκτυο υποστήριξης των αποφυλακιζόμενων»

Η επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Καστανίδη θα διαβιβασθεί αρμοδίως στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος διά τα περαιτέρω.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ