Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2013



   Με την δέουσα ιεροπρέπεια η Τοπική μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ, τον οποίο πλαισίωσε πλήθος Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Παρέστη, επίσης, η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του λαού.

   Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

   Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία πλήθους λαού του Θεού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και λαού στην πανήγυρη, ενώ επαίνεσε τον Προϊστάμενο και τα στελέχη του Ναού για το έργο που επιτελείται στην ενορία, σε πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο. Κάλεσε τον πιστό λαό να συνεχίσει να στελεχώνει και να στηρίζει αυτό το έργο και να προσεύχεται για τους κληρικούς μας «το έργο και η προσφορά των οποίων, στην κρίσιμη εποχή μας, είναι πολύτιμη για τον λαό και την πατρίδα μας».

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ