Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, 2013



   Μεγίστη τιμή και ευλογία συνιστά η έλευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, προερχόμενη από την Ιερά Μονή Δουσίκου Τρικάλων, προς αγιασμό του Κλήρου και του λαού της Τοπικής Εκκλησίας.

   Την Τιμία Κάρα, που μετέφερε ο Αρχιμ. Βησσαρίων, αδελφός της Ιεράς Μονής Δουσίκου, υποδέχθηκε (29/11) στην είσοδο του Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού. Μετά την Δέηση, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου ευχαρίστησε, εκ μέρους της ενορίας την Ιερά Μονή Δουσίκου για την έλευση της Τιμίας Κάρας. Ο π. Βησσαρίων αναφέρθηκε στον βίο και στα θαυμαστά έργα του Αγίου Βησσαρίωνος, κυρίως δε στις θαυμαστές επεμβάσεις της Αγίας Κάρας του σε πολλά μέρη της Ελλάδος.

   Από τη μεριά του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε για την ευλογία της Τιμίας Κάρας και τόνισε ότι «ο λαός μας είναι ζυμωμένος με την ζωή των Αγίων». Επεσήμανε, επίσης, ότι «στην εποχή μας ο Άγιος γίνεται παράδειγμα προς όλους μας, τόσο με την θαυματουργική του χάρη, όσο και με τη δράση του ως Επίσκοπος, η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στον πνευματικό τομέα, αλλά αγκάλιασε συνολικά τις ανάγκες του ποιμνίου του».

   Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου έως τις 5 μ.μ. της Κυριακής 2/12, οπότε και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Δουσίκου. Η παρουσία της δε στον Ναό του Αγίου Νικολάου εντάσσεται στο πλαίσιο του Δωδεκαημέρου λατρευτικών εκδηλώσεων, επί τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ