Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Μια φωτογραφία γεμάτη αναμνήσεις 41 χρόνια πριν στο Βόλο

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2016  Με την ευκαιρία της ιεράς Πανηγύρεως του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου του Βόλου, κατά την οποία εορτάζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός, μία φωτογραφία έρχεται να θυμίσει την αντίστοιχη πανήγυρη του 1975, με πρωταγωνιστές πρόσωπα σεβαστά, που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο της Εκκλησίας.

Στη φωτογραφία διακρίνονται στην κεντρική είσοδο του Ναού, ο Επίσκοπος Ρωγών και μετέπειτα Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, ο οποίος προεξήρχε της Ιεράς Πανηγύρεως, απουσιάζοντος σε Εκκλ/κή αποστολή του τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος Χριστοδούλου.

  Τρεις εκ των πέντε συμμετεχόντων Διακόνων είναι οι σημερινοί Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ και Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο ρασοφόρος Μοναχός στην άκρη της φωτογραφίας είναι ο σημερινός Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Οι δύο εναπομείναντες Διάκονοι είναι οι Κωνσταντίνος Αυγέρης και Γεώργιος Ρήγας, Προϊστάμενοι, αντιστοίχως, των Ι. Ναών Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας και Υπαπαντής Διμηνίου.

  Τελετάρχης, φέρων την ράβδο, είναι ο Πρωτ. Αντώνιος Κούριας, τότε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Μια φωτογραφία γεμάτη αναμνήσεις.........

(Εκ του προσωπικού αρχείου του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου)

 

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ