Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Τα Χριστούγεννα στην Παλαιά Διαθήκη. Αφιέρωμα στη νέα Πληροφόρηση

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, 2013



   Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος της Εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2013), στο οποίο δημοσιεύεται αφιέρωμα στα Χριστούγεννα, με τίτλο «Η Γέννηση του Χριστού στην Παλαιά Διαθήκη».

   Στο αφιέρωμα γράφουν: Α. Ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυκας, με θέμα «Η Ενανθρώπηση του Λόγου κατά τον Προφήτη Ησαϊα», Β. ο Πρωτ. Βασίλειος Ακριβόπουλος, με θέμα «Βηθλεεμίτες ή Χριστοπολίτες;» και ο Πρωτ. Στυλιανός Ανανιάδης, με θέμα «Τα Χριστούγεννα στους Ψαλμούς του Δαυίδ».

   Στην 1η σελίδα δημοσιεύεται άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, αναφορικά με τον Μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο, με θέμα «Ο Πατριάρχης της Απλότητας και της Ταπεινοφροσύνης»

   Ακολουθεί δισέλιδο αφιέρωμα στις δύο πρώτες Ιερατικές Συνάξεις του νέου Εκκλ/κού έτους, με θέμα «Σπουδή στις Άγιες Επτά Οικουμενικές Συνόδους», που υπογράφει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας.

   Στη συνέχεια δημοσιεύονται: α) τρισέλιδο αφιέρωμα στις εκδηλώσεις μνήμης του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου στο Βόλο (7-8/12) και β) έξι σελίδες με ειδήσεις της Τοπικής Εκκλησίας της τελευταίας περιόδου, συνοδευόμενες από σχετικό φωτογραφικό υλικό.

   Το τεύχος ολοκληρώνεται με το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

   Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές μας Μονές και για να το διαβάσετε πατήστε εδώ.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ