Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2013



   Την Μητρόπολη των εορτών, τη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού, εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 25/12. Για το λόγο αυτό, πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών ευκαιριών έχει καταρτήσει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, για την καλύτερη δυνατή μετοχή όλων στο Μυστήριο της Θείας Ενανθρώπησης.

   Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Αγίου Δωδεκαημέρου, την Τρίτη 24/12, παραμονή των Χριστουγέννων, στις 5,30 π.μ.. στους Ιερούς Ναούς του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα τελεστεί η 1η Θεία Λειτουργία για τους εργαζομένους. Από τις 7 έως τις 10.30 π.μ. θα τελεστούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων, ο Μέγας Εσπερινός της εορτής και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

   Στις 6.30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

   Ανήμερα της εορτής, από τις 5,30 έως τις 8,30 π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων. Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Κατά την θεία Λειτουργία θα αναγνωσθεί το εόρτιο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου μας.

 

2η Θεία Λειτουργία στην Ανάληψη

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου από τις 9.30 έως τις 11 π.μ. θα τελεστεί 2η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στην οποία θα ψάλει η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου.

Το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών των Χριστουγέννων διανέμεται από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές και για να το διαβάσετε πατήστε εδώ .

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ