Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Εορτή των Θεοφανείων

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, 2014Την μεγίστη εορτή των Θεοφανείων ετοιμάζεται να εορτάσει η Τοπική μας Εκκλησία και το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών θα εξελιχθεί ως εξής:

Την Παρασκευή 3/1, από τις 7.30 έως τις 9.30 π.μ. θα ψαλούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, άνευ Θείας Λειτουργίας.

Το Σάββατο 4/1 θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Ι. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή 5/1, παραμονή των Θεοφανείων, θα τελεστούν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής.

Ανήμερα των Θεοφανείων (6/1) θα τελεστούν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η λιτανεία προς την παραλία του Βόλου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο πλοιάριο θα τελεστεί η ακολουθία της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, προς αγιασμό των υδάτων.

Τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα των Θεοφανείων, μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, οι Κληρικοί θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων. 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ