Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Το τεύχος Απριλίου της «Πληροφόρησης»

Πέμπτη, 28 Απριλίου, 2011



Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος Απριλίου 2011 της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται το Πασχαλινό Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου και δύο κείμενα αναφορικά με την Ανάσταση: του Δρος Στυλιανού Πελασγού, Αφηγητού, Παιδαγωγού και Συγγραφέα, με θέμα «Η Ανάσταση και το ρολόι» και της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου, με τίτλο «Από τη «σιγή»... στο θρίαμβο!»

Ακολουθεί τετρασέλιδο αφιέρωμα στην θεολογική Ημερίδα, με θέμα «Θρησκευτικά: η αναγκαία απάντηση για το νόημα της γνώσης», που συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και η Ένωση Θεολόγων Μαγνησίας» (19/2/2011)

Στη συνέχεια δημοσιεύεται δισέλιδο αφιέρωμα στην Έκθεση Φωτογραφίας, με θέμα «Τα Χριστιανικά μνημεία στην Κατεχόμενη Κύπρο: όψεις και πράξεις μιας συνεχιζόμενης καταστροφής», που φιλοξένησε η τοπική Εκκλησία, σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Κύκκου και την Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας.

Δημοσιεύεται, επίσης, αφιέρωμα στην «Πράσινη» κατανάλωση, από την Ένωση Καταναλωτών Βόλου, καθώς και καταχώρηση για την νέα ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στο οπισθόφυλλο του τεύχους δημοσιεύεται η επιστολή διαμαρτυρίας της Ιεράς Συνόδου προς την ΕΡΤ Α.Ε. για την ανεξήγητη διακοπή της εκπομπής «Αρχονταρίκι», της Κρατικής Τηλεόρασης, που, επί σειρά ετών, επιμελούνταν και παρουσίαζε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρά τις έντονες και μαζικές αντιδράσεις πλήθους ακροατών.

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν σε όλους τους Ναούς της τοπικής Εκκλησίας, ενώ υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή εδώ!

 

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ