Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εορτάζει η Ελληνική Παιδεία την μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Ανώτατη τιμητική διάκριση στην κ. Ευανθία Πέτρου.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2014



Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της Ελληνικής Παιδείας, τιμά η Εκκλησία μας και ο Εκπαιδευτικός κόσμος της χώρας την Πέμπτη 30/1.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα πραγματοποιηθούν, προς τούτο, εκδηλώσεις τιμής στους Τρεις Ιεράρχες και προς τους Εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών και Μνημόσυνο εις μνήμην των κεκοιμημένων λειτουργών της Εκπαίδευσης.

Στις 11 π.μ. στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της παλαιμάχου Εκπαιδευτικού κ. Ευανθίας Πέτρου, τ. Δ/ντριας του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ενώ για την εκπαιδευτική προσφορά της κ. Πέτρου θα ομιλήσουν:

Α. Ο κ. Κων/νος Καραγκούνης, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής - Εκκλ/κής Μουσικής της Ανωτάτης Εκκλ/κής Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Συ ει... Πέτρου και επί ταύτην την... Πέτρου, οικοδομήσω μου... μουσικήν παιδείαν» και

Β. Η κ. Αικατερίνη Κολοβού, Φιλόλογος, με θέμα «Στην κ. Ευανθία Πέτρου, πρώτη Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με αγάπη...»

Θα ακολουθήσει η αντιφώνηση της τιμωμένης, με θέμα «Ένας δάσκαλος θυμάται...».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή της Ανωτάτης τιμητικής διάκρισης της Τοπικής Εκκλησίας στην κ. Πέτρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της στην Ελληνική Παιδεία και Εκπαίδευση.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ