Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «ο λαός μας δε θα γονατίσει». 74.079,25 € το προϊόν του Εράνου Αγάπης 2013

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2014



Μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν των 400, περίπου, εθελοντριών που συμμετείχαν στον Έρανο της Αγάπης 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 10/2, στο ξενοδοχείο ΧΕΝΙΑ Βόλου. Κατ' αυτήν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προέβη στον απολογισμό του Εράνου Αγάπης, που διενεργήθηκε στις ενορίες και στα Μοναστήρια της Τοπικής Εκκλησίας, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο Σεβασμιώτατος έδωσε στη δημοσιότητα, το προϊόν του Εράνου έφθασε στο ποσό των 74.079,25 €.

Ο κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στις εθελόντριες κυρίες, αναφέρθηκε στον εμπνευστή του θερμού του Εράνου Αγάπης, που ήταν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο Α΄, «ένας εμπνευσμένος άνθρωπος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, που ανέλαβε το πηδάλιο της Εκκλησίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

Επεσήμανε, επίσης, ότι με τον Έρανο της Αγάπης «κρατάμε ζωντανή την έννοια της προσφοράς μέσα στην Εκκλησία, η οποία έτσι πορεύθηκε από τα πρώτα βήματά της...». Στη συνέχεια επαίνεσε το έργο των εθελοντριών τονίζοντας ότι «2000 χρόνια τώρα η Εκκλησία μας πορεύεται χάρη στις εθελόντριες, σε εσάς τις μυροφόρες, σε εσάς που προσφέρετε και προσφέρεστε στο έργο της αγάπης. Και απόψε αυτό το ευχαριστώ θα θέλαμε για άλλη μια φορά να σας πούμε. Πολύ ζηλεύουν την Εκκλησία που διαθέτει ακμαίο τον εθελοντισμό και έχει στους κόλπους της ανθρώπους αγάπης και προσφοράς. Εμάς δεν μας εμπνέει μια ιδεολογία, ούτε ένα φιλοσοφικό σύστημα, ούτε είμαστε ενταγμένοι σε ένα κομμάτι, κόμμα ή παράταξη. Μας εμπνέει ο ίδιος ο Κύριος,  ο Χριστός μας. Μας εμπνέει αυτό που είναι η Εκκλησία μας και η Εκκλησία μας είναι ο Χριστός. Αυτός είναι που μας σώζει. Και το έργο που επιτελείτε είναι έργο Χριστού. Δεν είναι του Επισκόπου έργο. Ο Επίσκοπος έχει ίσως την ευθύνη του συντονισμού, αλλά το έργο είναι του Χριστού... Αυτό που κάνετε είναι παρακαταθήκη, είναι αποταμίευση, είναι γεγονός σωτηρίας. Γι' αυτό σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για άλλη μια φορά. Το έχω πει και το επαναλαμβάνω: Είστε ο θησαυρός μας, η περιουσία μας, το καύχημά μας...»

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την γενική αποδοχή, πλέον, του έργου της Εκκλησίας: «Η ενότητα της Εκκλησίας έχει αποδώσει ένα τεράστιο έργο, που το αναγνωρίζουν οι πάντες. Κανείς δεν το αμφισβητεί, ακόμη και αυτοί που αμφισβητούν αυτή καθαυτή την Εκκλησία και το ρόλο της στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ομολογούν ότι η Εκκλησία έχει σώσει τα πράγματα. Η Εκκλησία με την ελληνική οικογένεια, που διαπνέεται ακόμα από τις αρχές της πίστεως... Όσο κι αν μας πρόδωσαν αυτοί που είχαν τις ευθύνες, αυτός ο λαός δεν γονατίζει και δεν θα γονατίσει χάρη σε εσάς. Η ελπίδα θα υπάρχει και είναι ζωντανή και για μας έχει όνομα και είναι ο Χριστός μας, είστε εσείς και το έργο σας...»

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η Τοπική Εκκλησία για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, μέσω του αθλητισμού, καθώς και στην στήριξη που παρέχει στα ιδρύματα της περιοχής μας, όπως το Γηροκομείο, το Ορφανοτροφείο, «οι Άσπρες Πεταλούδες», το Οικοτροφείο Alzheimer, που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση, όμως, η Ιερά Μητρόπολη στέκεται αρωγός του έργου τους για να εξακολουθήσουν να παραμένουν ζωντανά.

 

Για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία του Εράνου Αγάπης, πατήστε εδώ.

 

Σημείωση: Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, δεύτερη κατά σειρά, εικονίζει τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τον Α΄ στα εγκαίνια του Σπιτιού Γαλήνης του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου, οδού Βουλιαγμένης. Στο πλάι του, σε παιδική ηλικία, εικονίζεται ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο σημερινός Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ