Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Συνεχίζονται οι διαλέξεις στο Κέντρο Νεότητος Αλμυρού

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2014



 

Με την ομιλία του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10/2, συνεχίστηκε ο κύκλος των Πνευματικών Ομιλιών στο Κέντρο Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού.

Ο π. Επιφάνιος ανέπτυξε το θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες, καρποί Αγίων Μητέρων». Ο ομιλητής σκιαγράφησε τις προσωπικότητες των Αγίων Μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου και τον τρόπο με τον οποίο αυτές επέδρασαν στην αγωγή και στην εν γένει πορεία τους, μια πορεία - η οποία όπως αποδείχθηκε - τίμησε την Εκκλησία, κατέστησε τους ίδιους φωστήρες της οικουμένης, προστάτες της Παιδείας.

Τέλος, οι Αγίες Μητέρες, Εμμέλεια, Ανθούσα και Νόνα αποτελούν διαχρονικά παραδείγματα προς μίμηση για τις μητέρες, καθώς ενσαρκώνουν ιδανικά και αξίες, οι οποίες χρειάζεται να κοσμούν κάθε μητέρα και μάλιστα χριστιανή.

Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17/2, στις  6.30 μ.μ., με ομιλητή τον Πρωτ. Αθανάσιο Μακαντάση, Αρχιερατικό Επίτροπο Νέας Αγχιάλου, ο οποίος θ' αναπτύξει το θέμα: «Οι δύο άσωτοι».

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ