Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Νέα διάλεξη στο Κέντρο Νεότητος Αλμυρού

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2014



Τη Δευτέρα 17/2 στο Κέντρο Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού ομίλησε ο Πρωτ. Αθανάσιος Μακαντάσης, εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Νέας Αγχιάλου, με θέμα: «οι δύο άσωτοι».

Ο ομιλητής, με σαφήνεια και γλαφυρότητα, ανέπτυξε την έννοια της μετάνοιας και της επιστροφής του κάθε ανθρώπου στο σπίτι του Θεού - Πατέρα, με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή, η οποία εξιστορεί την περιπέτεια του άσωτου υιού.

Ο κάθε άνθρωπος είναι - τρόπον τινά - ένας άσωτος, σημείωσε ο π. Αθανάσιος και ο Φιλεύσπλαχνος Πατέρας αναμένει τον γιο του πίσω στην πατρογονική εστία. Ωστόσο, αυτή η επιστροφή συνδυάζεται και προϋποθέτει και ένα Μυστήριο. Αυτό της Ιεράς Εξομολογήσεως. Το Μυστήριο που συμφιλιώνει τον άνθρωπο με τον εαυτό του, με τον συνάνθρωπο και με τον Θεό.

Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα, με ομιλητές τον Πρωτ. Γεώργιο Μπέκα, Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού, τον π. Ευστάθιο Βαρβαρέλη και τον Αρχιμ. Γεώργιο Γιαννιό, οι οποίοι θ' αναπτύξουν το θέμα: «Η πίστη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι αιρέσεις στην Ελλάδα και γνωριμία με την πλάνη των Μαρτύρων του Ιεχωβά».

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ