Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Συνεχίζονται οι διαλέξεις στο Κέντρο Νεότητος Αλμυρού

Παρασκευή, 7 Μαρτίου, 2014Την Δευτέρα 24/2, στο Κέντρο Νεότητος Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα τις αιρέσεις. Κατ' αυτήν, εν μέσω πυκνού ακροατηρίου, ομίλησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας, ο π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης και ο Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός.

Ο π. Γεώργιος Μπέκας αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη πίστη, αναπτύσσοντας, με απλά και κατανοητά λόγια, τη διδασκαλία της Εκκλησίας περί του Θεού και των προσώπων της Αγίας Τριάδος, τη Γέννηση, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού και περί των ιερών Μυστηρίων.

Ο π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης αναφέρθηκε στην έννοια της αίρεσης, σε αντιδιαστολή με την ορθή πίστη της Εκκλησίας, ενώ παρέθεσε κατάλογο με τις αιρέσεις που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο και συγκεκριμένα στην περιοχή μας.

Τέλος, ο π. Γεώργιος Γιαννιός, μίλησε για την αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, παραθέτοντας οπτικό υλικό από τα περιοδικά «Σκοπιά» και «Ξύπνα» και ανέλυσε το περιεχόμενο και τις μεθόδους δράσης της εν λόγω αίρεσης.

Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, στις 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαδόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος θ' αναπτύξει το θέμα: «Πορεία προς την Ανάσταση».

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ