Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Παρουσίαση Τόμου για την ερμηνεία του 1821

Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2014 Σε μια εποχή πού καταβάλλεται συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης και παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας, με καταστροφικά αποτελέσματα στη διαμόρφωση της ιστορικής συνείδησης των νεοελλήνων, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ανέλαβε και υλοποιεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο πραγματοποίησης δέκα Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων, την περίοδο 2012 - 2021, ενόψει της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Μετά την πραγματοποίηση των δύο πρώτων Συνεδρίων, τα έτη 2012 και 2013, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εξέδωσε τα Πρακτικά του 1ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με τίτλο «Ιστοριογραφία και Πηγές για την ερμηνεία του 1821».

Η παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών θα πραγματοποιηθεί στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή), το Σάββατο 22/3, στις 6 μ.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Α. Ο Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας του Ελληνισμού, του Α.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Καραθανάσης και

Β. η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Μαντουβάλου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς κ. Παναγιώτης Χατζόπουλος και θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ