Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2014



Την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας θα εορτάσει η Εκκλησία μας την Τρίτη 25/3. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Σεβ.  Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος. Στις 8.30 μ.μ., στο προαύλιο του Ιερού Ναού θα τελεστεί η Αρτοκλασία και ο Σεβ. κ. Γεώργιος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή η οποία θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας. Μετά το πέρας της Λιτανείας, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:00 θα ψαλεί ο εσπερινός της απόδοσης της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

Δοξολογία για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Στις 11 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου μας.

 

Πανηγύρεις του Ευαγγελισμού

Τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Τοπική μας Εκκλησία πανηγυρίζουν και οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Α. Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Β. Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Γ. Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ