Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εκοιμήθη ο π. Κλεάνθης Καραγιάννης

Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2014



Πλήρης ημερών εκοιμήθη εν Κυρίω ο π. Κλεάνθης Καραγιάννης, την Δευτέρα της Διακαινισίμου (21/4). Ο μεταστάς Κληρικός γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Άνω Γατζέας στις 5 Μαρτίου του 1924. Ήταν έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και παππούς τεσσάρων εγγονών.

Σε ώριμη ηλικία αποφάσισε να εισέλθει στις τάξεις του Ιερού Κλήρου προκειμένου να υπηρετήσει την Ενορία του, τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού Άγιος Γεώργιος Νηλείας καθώς και την χειμερινή της έδρα τον Ιερό Ναό του  Τιμίου Προδρόμου Αγίας Τριάδος Άνω Γατζέας.

Το 1977 χειροτονήθηκε Διάκονος και από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο. Μετά την χειροτονία του φοίτησε στο Εκκλησιαστικό φροντιστήριο και Λύκειο της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού.

Το 2003 και μετά από πολλά χρόνια διακονίας συνταξιοδοτήθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ως αναγνώριση των υπηρεσιών του προς την Τοπική Εκκλησία,  τον απένειμε οφίκιο και τιμητική πλακέτα.

Ο μακαριστός π. Κλεάνθης υπηρέτησε για  είκοσι έξι (26)  συνεχή χρόνια την Ενορία του Αγίου Αθανασίου ακούραστα, με ζήλο, φιλοτιμία  και ταπείνωση. Διακρινόταν για την απλότητα, την εργατικότητα, την πίστη και την αγάπη του προς την Αγία μας Εκκλησία.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ