Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Πολιούχο τους Άγιο Βησσαρίωνα - Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο - Αναδημοσίευση από Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr

Δευτέρα, 19 Μαϊου, 2014



Αναδημοσίευση από τον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Amen.gr

 

Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Πολιούχο τους Άγιο Βησσαρίωνα

Τον Πολιούχο τους, Άγιο Βησσαρίωνα, τιμούν αυτό το Σαββατοκύριακο τα Τρίκαλα. Στις 7 μ.μ. του Σαββάτου, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  έγινε στα προπύλαια του φερώνυμου Ιερού Προσκυνηματικού Ναού της πόλεως επί της οδού Βενιζέλου η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου από την Ι.Μ. Δουσίκου (κτήτορας της οποίας υπήρξε ο ίδιος ο Άγιος Βησσαρίωνας), υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.

Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και Συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Αποδόθηκαν τιμές από άγημα της ΣΜΥ και ακολούθησε λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου (ο οποίος είναι και ο κτήτωρ της Ι.Μ. Δουσίκου, στα ριζά του Κόζιακα) στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία, όπου και κηρύχτηκε ο Θείος Λόγος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία στο www.trikalavoice.gr

 





Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

του Βασίλη Αλεξίου, από την ιστοσελίδα www.trikalavoice.gr

 

Με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της μνήμης του Πολιούχου Αγίου της πόλης...

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτος και Συλλειτούργησαν ο ποιμενάρχης ημών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Και την Κυριακή ήταν εκατοντάδες οι προσκυνητές που έσπευσαν να προσκυνήσουν τη Τίμια Κάρρα του Αγίου Βησσαρίωνος, η οποία μεταφέρθηκε ειδικά για αυτές τις μέρες στα Τρίκαλα, από τη φερώνυμη Ιερά Μονή της Πύλης Τρικάλων.

Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου η υποδοχή της Τιμίας Κάρας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Λιτάνευση Αυτής στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ